Κακοκαιρία GENESIS: Η ανάλυση του φαινομένου – Αναλυτικά πού θα χτυπήσει

Κακοκαιρία GENESIS: Η ανάλυση του φαινομένου – Αναλυτικά πού θα χτυπήσει
Κακοκαιρία intime

Η κακοκαιρία GENESIS αναμένεται να "χτυπήσει" τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα από σήμερα Πέμπτη έως και το βράδυ του Σαββάτου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης της 6ης Ιουνίου, αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων καθώς θα δημιουργηθεί βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και θα προκαλέσει την κακοκαιρία “GENESIS”. Η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα από σήμερα Πέμπτη έως και το βράδυ του Σαββάτου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους όπως αναφέρεται στο έκτακτο Δελτίο.

Από το απόγευμα της Πέμπτης θα επηρεαστεί το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες πιθανώς η Θράκη. Την Παρασκευή θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, η δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως στην Αχαΐα και Ηλεία). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα επηρεαστούν επίσης από τα ξημερώματα η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά και η βόρεια Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Περιοχές μεγάλης επικινδυνότητας γαι την Παρασκευή

Στο Tweet που ακολουθεί επισημαίνονται οι περιοχές που θα επηρεαστούν με τα ύψη βροχής ανά 6ωρο συνολικά, ενώ στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο 24ωρος υετός για την Παρασκευή και για το Σάββατο.

Ο 24ωρος υετός της Παρασκευής

Ο 24ωρος υετός του Σαββάτου

Επισημαίνεται ότι αν και τα συνολικά ύψη 24ωρου υετού δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά εν τούτοις η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι τοπικά υψηλή , δηλαδή σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε μεγάλα ύψη βροχής. Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα