Κακοκαιρία “Μήδεια”: Χιόνια στα πεδινά και θυελλώδεις άνεμοι -Από την Τρίτη το κρύο υποχωρεί

Κακοκαιρία “Μήδεια”: Χιόνια στα πεδινά και θυελλώδεις άνεμοι -Από την Τρίτη το κρύο υποχωρεί
Χιόνια στο Διόνυσο Eurokinissi

Η κακοκαιρία "Μήδεια" φέρνει χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Από το βράδυ της Τρίτης θα έχουμε ύφεση των φαινομένων. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές. – Ύφεση φαινομένων από το βράδυ της Τρίτης
  • Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα -Τοπικά ολικός παγετός στα βόρεια
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7-8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ με εξασθένηση από Τρίτη απόγευμα

Σήμερα Δευτέρα στη δυτική και βόρεια χώρα παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ

Καιρός Τρίτη

Στα δυτικά γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και βαθμιαία και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και στο Αιγαίο τοπικά έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ολικός.

Καιρός Τετάρτη

Στη δυτική και βόρεια χώρα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγίου και τα Δωδεκάνησα, που θα είναι πρόσκαιρα πυκνές τις πρωινές ώρες στα ορεινά και τα ημιορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά 6 με 7, στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά πιθανώς έως 10 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, ωστόσο θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός.

Καιρός Πέμπτη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, οπότε στα βόρεια θα σημειωθούν χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και στο βόρειο κυρίως Ιόνιο τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Από το απόγευμα οι νεφώσεις σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο θα είναι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια την Τρίτη και βελτίωση από την Τετάρτη Η θερμοκρασία από τους 2 με 4 βαθμούς την Πέμπτη θα ανέβει στους 9 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα ανέβει προοδευτικά στους 9 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα