Κακοκαιρία Μήδεια: Χιόνια, σημαντική πτώση θερμοκρασίας και πολύ θυελλώδεις άνεμοι

Κακοκαιρία Μήδεια: Χιόνια, σημαντική πτώση θερμοκρασίας και πολύ θυελλώδεις άνεμοι
Χιόνια στην Αργολίδα τον Ιανουάριο του 2021 Eurokinissi

Χιονοπτώσεις την Κυριακή στα κεντρικά και βόρεια που βαθμιαία θα επεκταθούν νοτιότερα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Έντονα φαινόμενα αρχικά στα κεντρικά και βόρεια που βαθμιαία θα επεκταθούν νοτιότερα

  • Θερμοκρασία σε αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα από βορά προς νότο

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 7 και τοπικά 8-9 μποφόρ

 

Την Κυριακή προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα κεντρικά και τα βόρεια, τα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς και της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Προς το βράδυ θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, τις πρωινές ώρες στα δυτικά και μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, από
βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 9 μποφόρ. Στη νότια νησιωτική χώρα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7,στρεφόμενοι βαθμιαία μέχρι το βράδυ σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα σχεδόν σε όλη τη χώρα και παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά. Στα βόρεια ο παγετός θα είναι τοπικά ισχυρός και σε πολλές περιοχές ολικός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τον 1 βαθμό, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 7 με 10 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 14 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και τη νύχτα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 0 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 14/2/1956 είχαμε κατολισθήσεις και φουσκωμένα τα ποτάμια της βόρειας και κεντρικής χώρας από τις προηγηθείσες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. — Το 2009 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ημιορεινά και το 2010 στην ημιορεινή Θεσσαλία.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα