Κακοκαιρία Μήδεια: Έντονα φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο

Κακοκαιρία Μήδεια: Έντονα φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο
Κακοκαιρία στην Αττική τον Ιανουάριο του 2020 Eurokinissi

Η κακοκαιρία Μήδεια αναμένεται από το μεσημέρι του Σαββάτου από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Έντονα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια

  • Θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 7 και αργότερα τοπικά 8 μποφόρ

 

Το Σάββατο στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 στρεφόμενοι στο βόρειο Ιόνιο από το βράδυ σε βόρειους τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία θα γίνει ιδιαιτέρως αισθητή στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου οι μέγιστες τιμές της θα σημειωθούν στην αρχή της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 5 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 17 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα γύρω ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον 1) έως 4 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 13/2/2004 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στη νότια κυρίως χώρα με χιονόστρωση στις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη. Ολικός παγετός στα Ιωάννινα με μέγιστη θερμοκρασία -3°C. Το 2009 δημιουργήθηκαν 2 υδροσίφωνες στη Κουρούτα Ηλείας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα