Κακοκαιρία: Περιορίζονται τα φαινόμενα ανατολικά και νότια – 9 μποφόρ στο Αιγαίο

Κακοκαιρία: Περιορίζονται τα φαινόμενα ανατολικά και νότια – 9 μποφόρ στο Αιγαίο
Ισχυροί άνεμοι Eurokinissi

Άστατος καιρός την Παρασκευή με λίγες νεφώσεις στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές στα κεντρικά και νότια. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Θα διατηρηθεί βροχερός ο καιρός την Παρασκευή στα ανατολικά και τα νότια και οι άνεμοι τοπικά στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ και θα διατηρηθούν με αυτή την ένταση έως και το μεσημέρι του Σαββάτου.

 

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί χαμηλή κυρίως στα ανατολικά και τα νότια ενώ στα δυτικά από το Σάββατο θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι  το χαμηλό έχει περάσει στα νοτιοανατολικά και γι’ αυτόν τον λόγο ο καιρός έχει βελτιωθεί ήδη στα βόρεια και σε μεγάλο μέρος της δυτικής Ελλάδος. Πάντως παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα ασθενείς στα κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 16 βαθμούς στα δυτικά τους 16 στα ανατολικά  ηπειρωτικά τους 14 και στα νησιά του Αιγαίου τους 14 με 16 βαθμούς. 

 

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ στα ανατολικά και πρόσκαιρα στο Κάβο ντόρο 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 29 Μαρτίου 1931 είχαμε πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική μέχρι και τον Πειραιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα