Κακοκαιρία: Ψυχρό μέτωπο φέρνει καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Κακοκαιρία: Ψυχρό μέτωπο φέρνει καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Βροχή στην Αθήνα AP

Ένα ψυχρό μέτωπο διασχίζει σήμερα τη χώρα μας. Έχει ήδη "χτυπήσει" το Ιόνιο και κατευθύνεται προς τα ανατολικά. Αναλυτικά ποιες περιοχές θα επηρεαστούν.

Ένα ψυχρό μέτωπο, που διασχίζει τη χώρα μας από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προκαλεί βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώνονται στην Ήπειρο (νομό Ιωαννίνων) και στο Κεντρικό Ιόνιο.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι το ψυχρό μέτωπο κινείται γρήγορα προς τα ανατολικά και θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και αργότερα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα έως το μεσημέρι στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ κυρίως τις μεσημεριανές ώρες στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων στο Ιόνιο και νοτίων διευθύνσεων στο Αιγαίο, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα επτά μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι οι άνεμοι στο Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς με την έντασή τους στο Βόρειο Αιγαίο να φτάνει πρόσκαιρα τα οκτώ μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά:

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-09-2020

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα σε νότιους νοτιοανατολικούς, που το βράδυ στα δυτικά θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28-09-2020

Στο Ιόνιο, τα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στη δυτική Ελλάδα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7, πιθανώς πρόσκαιρα στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα νότια.

ΤΡΙΤΗ 29-09-2020

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30-09-2020

Προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός. Τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια κυρίως την Πέμπτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα με παροδικές βροχές τη Δευτέρα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές τη Δευτέρα . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικά νεφελώδης ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα