Κακοκαιρία: Χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Διαβάζεται σε 3'
κακοκαιρία
Θυελλώδεις άνεμοι (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεχίζονται και σήμερα οι θυελλώδεις βοριάδες με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Παραμένει η ψυχρή εισβολή που σημειώνεται στη χώρα τα τελευταία 24ωρα καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες δίνουν τη θέση τους στους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα, Κυριακή (17/12), σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις της ΕΜΥ.

Το βράδυ του Σαββάτου (16/12) υπήρξε νέα επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 14/12/2023/12.00.

Πιο συγκεκριμένα:

Οι θυελλώδεις βορείων διευθύνσεων άνεμοι που επικρατούν στην ανατολική χώρα και κυρίως στο Αιγαίο θα συνεχιστούν.

Η πτώση της θερμοκρασίας, που είναι ήδη αισθητή στην κεντρική και βόρεια χώρα, θα γίνει αισθητή και στις υπόλοιπες περιοχές με τη θερμοκρασία να υποχωρεί κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

Α. Τοπικά πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ) θα πνέουν στο Αιγαίο, οι οποίοι θα εξασθενήσουν και θα διατηρηθούν στα 7 με 8 μποφόρ από το:

α) Μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο.

β) Βράδυ στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

Β. Παγετός θα σημειωθεί στη Βόρεια Ελλάδα, που τοπικά στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Σημειώνεται πως σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα, Αρκίτσα – Αιδηψός, Βόλος – Σποράδες, Καβάλα – Πρίνος και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Το Σάββατο (16/12) εκδηλώθηκαν βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα και να βάζουν στον “πάγο” όλη σχεδόν τη χώρα.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕAA το μεγαλύτερο ύψος βροχής μέχρι τις 18:30 καταγράφηκε στη Σέττα Ευβοίας και ήταν ίσο με 92 χιλιοστά. Παράλληλα, τοπικά θυελλώδεις άνεμοι επικράτησαν κυρίως στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ, οι ριπές του ανέμου έφτασαν τα 126 km/h στην Παξιμάδα Καρύστου.

Κακοκαιρία: 1,5 μέτρο χιόνι στο Νυμφαίο Φλώρινας

Πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας έχουν ντυθεί στα λευκά, με την κίνηση σε οδικά σημεία των Περιφερειών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας να πραγματοποιείται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Την ίδια στιγμή εντυπωσιακές εικόνες από χιονισμένα τοπία έρχονται από την άκρη της Ελλάδας, με το Νυμφαίο Φλώρινας να έχει καλυφθεί από 1,5 μέτρο χιόνι.

numfaio
Χιόνι στο Νυμφαίο Φλώρινας Thestival
nimfaio
Χιόνι στο Νυμφαίο Φλώρινας Thestival

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα