Κανονικές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο – 40άρια και πάλι την ερχόμενη εβδομάδα

Κανονικές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο – 40άρια και πάλι την ερχόμενη εβδομάδα
Στιγμιότυπο από την παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή αλλά και για τις επόμενες μέρες. Που κυμάνθηκαν οι χθεσινές θερμοκρασίες και πότε θα δούμε ξανά τον υδράργυρο στο "κόκκινο".

Από σήμερα οι καιρικές συνθήκες… εγκαταλείπουν τις υψηλές θερμοκρασίες από τα βόρεια σταδιακά και θα διατηρηθούν υψηλές μόνο στα κεντρικά και τα νότια. Υπάρχει προειδοποίηση για τις υψηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια και για σποραδικές καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα καθώς και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα η υψηλότερη χθεσινή θερμοκρασία σημειώθηκε στις Σέρρες με τον υδράργυρο να δείχνει 38,9 °C, στην Κόνιτσα 38.1 °C και στην Αθήνα 36,4 °C.

Από πλευράς επικινδυνότητας εκδήλωσης φωτιάς για σήμερα θα έχουμε υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές στην Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα και Κρήτη σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ

 

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

ΚΥΡΙΑΚΗ

 

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. 

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ

 

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα