Καύσωνας: Έως 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Παρασκευή

Καύσωνας: Έως 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Παρασκευή
Στιγμιότυπo από το κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια και έως 40 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά . Στο Αιγαίο 36 με 38 βαθμούς στη Κρήτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια και έως 40 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά . Στο Αιγαίο 36 με 38 βαθμούς στη Κρήτη
  • Άστατος καιρός στα βορειοανατολικά
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.

Για σήμερα Παρασκευή στη Θράκη, την ανατολική και την κεντρική Μακεδονία προβλέπεται άστατος με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40, στις νησιωτικές περιοχές τους 36 με 38 βαθμοί Κελσίου


Καιρός στην Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 2/7/1903 ισχυρή καταιγίδα στη Λάρισα προκάλεσε καταστροφές σε καλλιέργειες. Το 2010 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα στη Ξάνθη. Το 2016 είχαμε πλημμύρα στο Ωραιόκαστρο Θεσ/νίκης και εμφανίστηκε ανεμοστρόβιλος λίγο έξω από τη Θεσ/νίκη. Κεραυνοί προκάλεσαν δασική πυρκαγιά στην Ποντοκώμη και άλλες καταστροφές στη Νεράιδα Κοζάνης.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα