Κρυώνει και άλλο ο καιρός – Βροχές την Πέμπτη

Κρυώνει και άλλο ο καιρός – Βροχές την Πέμπτη
Βροχόπτωση - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη.

Με βροχές θα κυλήσει ο καιρός την Πέμπτη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και οι βροχές θα είναι ικανοποιητικές που θα συνεχιστούν την Παρασκευή. Παράλληλα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδος Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει προοδευτική πτώση της τάξης των 6 με 8 βαθμών προς το τέλος της εβδομάδος και οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα βρίσκονται περί τους 12 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Πολλές βροχές από την Κυριακή και τοπικά καταιγίδες που ενδέχεται τοπικά να είναι ισχυρές ενώ θα έχουμε διατήρηση της θερμοκρασίας σε χαμηλά επίπεδα με χιόνια στα ορεινά. Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων παρατηρούμε ότι υπάρχει ένα ισχυρό βαρομετρικό υψηλό στην κεντρική Ευρώπη που συνδυάζεται με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου και τροφοδοτεί με ψυχρές μάζες από τα βόρεια την περιοχή μας.

Ο καιρός στην Ευρώπη την Πέμπτη

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Πέμπτη

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στη χώρα μας την Πέμπτη θα ξεκινήσουν από την αρχή της ημέρας στα ανατολικά ενώ στα δυτικά αργότερα. Θα επηρεαστούν με φαινόμενα τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και αργότερα και οι νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μπ. στα ανατολικά και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τα 6 με 7 μπ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μπ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 16 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου και το πρωί προβλέπονται τοπικές ομίχλες.

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Πέμπτη

Ο καιρός στην Ελλάδα την Πέμπτη

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5-6 στα ανατολικά 6-7 μπ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Ο καιρός στην Αττική την Πέμπτη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα βροχές. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 μπ. και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

Ξέρετε ότι: Στις 15 Νοεμβρίου 1983 είχαμε χιονοπτώσεις στα πεδινά της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με -6 βαθμούς Κελσίου στο Νευροκόπι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα