Με τι καιρό θα γιορτάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο

Με τι καιρό θα γιορτάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Καλός θα είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός στη χώρα μας, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Εγκαταλείπουν τις πόλεις και οι τελευταίοι αδειούχοι.

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου και το ενδιαφέρον πολλών στρέφεται στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο, Τρίτη (15/08), ανήμερα της μεγάλης γιορτής της ορθοδοξίας.

Αναλυτικά, στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το βορειοδυτικό Αιγαίο, τις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια, πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα νότια ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 32 με 34 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Εγκαταλείπουν τις πόλεις και οι τελευταίοι αδειούχοι

Κορύφωση αναμένεται και αύριο Τρίτη (15/05) στην κίνηση στα λιμάνια της Αττικής ενόψει και της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, με τους τελευταίους αδειούχους να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα.

Από νωρίς το πρωί στα λιμάνια επικρατούσε το αδιαχώρητο, αλλά και στα οδικά δίκτυα.

Ενδεικτικά, από το λιμάνι του Πειραιά ήταν προγραμματισμένες για σήμερα 35 απόπλοι πλοίων για τον Αργοσαρωνικό, 23 απόπλοι για σειρά άλλων νησιωτικών προορισμών.

Αντίστοιχα, από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν 13 πλοία και 9 από το Λαύριο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα