Πάσχα 2019: Με βελτιωμένο καιρό και καλές θερμοκρασίες

Πάσχα 2019: Με βελτιωμένο καιρό και καλές θερμοκρασίες
Σούβλισμα οβελία στο Μαρούσι το Πάσχα του 2018 Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Μ. Πέμπτη αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Θα διατηρηθεί ο καιρός νεφελώδης και την Μεγάλη Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές καθώς και η έντονη μεταφορά σκόνης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και κατά τόπους θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς ενώ περαιτέρω άνοδος προβλέπεται την Μεγάλη Παρασκευή.

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι κατά τόπους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση και στο νότιο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα κεντρικά και βόρεια, αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι κατά τόπους αυξημένες στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη ανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια  ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα