Μεσογειακός στρόβιλος αναμένεται στο Ιόνιο την Παρασκευή

Μεσογειακός στρόβιλος αναμένεται στο Ιόνιο την Παρασκευή
Ισχυροί άνεμοι στο παλαιό λιμάνι της Ηγουμενίτσας Eurokinissi

Ενισχυμένο το πεδίο των ανέμων στο Αιγαίο αλλά ένα φαινόμενο στα ανοιχτά του Ιονίου είναι αυτό που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των μετεωρολόγων.

Το πεδίο των ενισχυμένων ανέμων κυρίως στο Αιγαίο και τα νότια πελάγη παρακολουθεί η ΕΜΥ τις τελευταίες ώρες δημιουργώντας μάλιστα και σχετικό γράφημα που παρουσιάζει το σύστημα που αναμένεται να δημιουργηθεί.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά που παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και θα ενημερώνει σχετικά μέσω του News 24/7 είναι πιθανή η δημιουργία medicane στροβίλου στα ανοιχτά του Ιονίου την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη του καιρού το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού της βορειοανατολικής Ευρώπης πέρασε ανατολικότερα χωρίς να μας επηρεάσει με φαινόμενα, όμως με τη διέλευσή του ξεκίνησε έντονη ψυχρή μεταφορά από τη κεντρική και βόρεια Ευρώπη η οποία καλύπτεται από εκτεταμένο αντικυκλώνα, ο οποίος θα διατηρηθεί για πολλές ημέρες ακόμη.

Οι αέριες μάζες θα είναι ξηρές και σε πρώτη φάση δεν προβλέπεται να μας επηρεάσουν με σημαντικά φαινόμενα , όμως τις επόμενες ημέρες πάνω από τις θαλάσσιες υγρές και ζεστές περιοχές θα δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για πολλές βροχές κυρίως στα νότια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα