Αλλάζει εκ νέου ο καιρός τη Δευτέρα: Νέο κύμα κακοκαιρίας

Αλλάζει εκ νέου ο καιρός τη Δευτέρα: Νέο κύμα κακοκαιρίας
Βροχερή μέρα στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Βροχές και καταιγίδες φέρνει σε όλη τη χώρα το χαμηλό βαρομετρικό που έρχεται τη Δευτέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Νέα μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο.

 

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι το χαμηλό που θα μας επηρεάσει βρίσκεται βορειοδυτικά και το μέτωπό του θα σαρώσει όλη τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Έτσι τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι δυτικοί τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι 5 με 6 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς και τοπικά στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και προς το μεσημέρι καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 8 Απριλίου 2012 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και εμφανίστηκαν 2 υδροσίφωνες στις Αλυκές Λευκίμμης Κέρκυρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα