Νεφώσεις, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη

Νεφώσεις, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη
Σύννεφα στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία άνοδο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Παροδικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια
  • Θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή το επόμενο τετραήμερο
  • Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες ενισχυμένοι στο Ιόνιο όπου θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και με αυξημένη σχετική υγρασία. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στο Ιόνιο 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 04-10-2020

Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 05-10-2020

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές βαθμιαία στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στο Ιόνιο 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία, στα κεντρικά και τα νότια θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου..

ΤΡΙΤΗ 06-10-2020

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά, από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία στα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειώσει μικρή πτώση..

ΤΕΤΑΡΤΗ 07-10-2020

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα υπόλοιπα, αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Παροδικές νεφώσεις στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 28 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικά νεφελώδης ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Τρίτη Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα