Παροδική συννεφιά και σκόνη – Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά

Παροδική συννεφιά και σκόνη – Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά
Παροδική συννεφιά και σκόνη Pixabay

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Παρασκευή, αλλά και για το επόμενο τριήμερο

Αυξημένη συννεφιά σε όλη τη χώρα αλλά και γενικότερα στη νοτιοανατολική Ευρώπη και μεταφορά σκόνης από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής. Έντονες βροχοπτώσεις στην ανατολική Ευρώπη και σε μέρος της κεντρικής.

Ο καιρός στην Ευρώπη

Επανήλθαν από σήμερα σε κανονικά επίπεδα οι θερμοκρασίες στα βόρεια οι οποίες τις προηγούμενες ημέρες ήταν πολύ υψηλές για την εποχή.

Ο καιρός στην Ευρώπη

Στη χώρα μας θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά, υγρασία σε υψηλές τιμές και τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα να βρέξει για λίγο στα δυτικά και βόρεια του νομού,ενώ προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα βρέξει κυρίως στα γύρω ορεινά, ενώ υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 26 βαθμούς.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ο καιρός το Σάββατο

Ο καιρός την Κυριακή

Ο καιρός την Δευτέρα

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα είναι πιο ανοιχτός, με περιορισμένη αστάθεια και καλές θερμοκρασίες για την εποχή. Τη Δευτέρα θα έχουμε και πάλι αυξημένη συννεφιά με επικράτηση βορειοανατολικών ανέμων 4 με 5 και τοπικά 5-6 μποφόρ και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση σε πόλεις της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου:

Αράχωβα, *Βόλος, *Θήβα, *Λαμία, *Λάρισα, *Λιβαδειά, *Καρδίτσα, *Κόρινθος, *Ναύπλιο, *Τρίκαλα, *Τρίπολη, *Χαλκίδα

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη:

*Άγιος Νικόλαος, *Αμοργός, *Άνδρος, *Ηράκλειο, *Μήλος, *Μύκονος, *Νάξος, *Πάρος, *Ρέθυμνο

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 18 Μαΐου 1963 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλία και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα