Πάσχα: Άστατος καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, πού θα σημειωθούν βροχές – Η πρόγνωση για την Κυριακή

Πάσχα: Άστατος καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, πού θα σημειωθούν βροχές – Η πρόγνωση για την Κυριακή
Βροχερός καιρός Eurokinissi

Πώς θα κυλήσει ο καιρός τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Με αστάθεια ξεκινά η Μεγάλη εβδομάδα, αλλά τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη – που κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για τις ημέρες του Πάσχαο καιρός θα είναι βελτιωμένος και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στα νότια τμήματα του Αιγαίου.

Τη Μεγάλη Παρασκευή θα έχουμε και πάλι φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε πολλές περιοχές. Το βράδυ της Ανάστασης ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα.

Ανήμερα την Κυριακή του  Πάσχα μπορεί αρχικά το ψήσιμο του οβελία να γίνει με συννεφιά, αλλά το μεσημέρι θα χρειαστούν ένα κλειστό χώρο ειδικά οι κάτοικοι της Δυτικής και της Βόρειας Ελλάδος. Η επιστροφή των εκδρομέων τη Δευτέρα του Πάσχα θα συνοδεύεται με πολλές βροχές και καταιγίδες. Το μποφάν και η ομπρέλα είναι απαραίτητα εφόδια τις άγιες αυτές ημέρες.

Καιρός: Μεγάλη Τρίτη

Τη Μεγάλη Τρίτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση, το πρωί στο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Μεγάλη Τετάρτη

Τη Μεγάλη Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, στα νότια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βελτίωση του καιρού μέχρι το τέλος της ημέρας σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 21 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Μεγάλη Πέμπτη

Τη Μεγάλη Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και σταδιακά αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά και στα βόρεια. Το πρωί στα δυτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη από αραιές ομίχλες ή ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καιρός Μεγάλη Παρασκευή

Τη Μεγάλη Παρασκευή προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Καιρός Μεγάλο Σάββατο

Το Μεγάλο Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις που σταδιάκα θα αυξηθούν στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές στις περιοχές του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα είναι δυτικοί 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Καιρός: Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα προβλέπονται νεώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά και στα κεντρικά και τα βόρεια με σποραδικές βροχές. Διάσπαρτες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά από το απόγευμα.

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται να επηρεάζονται μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής, αν και είναι νωρίς για ακριβή χρονική εκτίμηση.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός: Δευτέρα του Πάσχα

Τη Δευτέρα του Πάσχα προβλέπεται άστατος καιρός σε όλη τη χώρα με πτώση της θερμοκρασίας και με ανέμους εντάσεως εως μποφόρ στα πελάγη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα