ΠΑΣΧΑ

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το Πάσχα, τα έθιμα, τις παραδόσεις, το φαγητό, η έξοδος των εκδρομέων.

Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής

Αγία Παρασκευή: Συνελήφθησαν δύο στρατιωτικοί με καραμπίνες στα χέρια έξω από ναό

Με καραμπίνες στα χέρια συνελήφθησαν δύο στρατιωτικοί που βρίσκονταν έξω από εκκλησία στην Αγία Παρασκευή το βράδυ της Ανάστασης. Οι ίδιοι στη συνέχεια υποστήριξαν πως τις είχαν μαζί τους για να ρίξουν μπαλωθιές.

Πάσχα στην Αθήνα

Πάσχα: Σούβλισμα σε ταράτσες και παραλίες

Στην πόλη γιόρτασαν το Πάσχα οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων ψήνοντας σε ταράτσες, αυλές, μπαλκόνια, πεζοδρόμια, ακόμα και παραλίες, καθώς δεν μπορούσαν να επισκεφτούν την εξοχή.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Οικουμενικός Πατριάρχης: Το Πάσχα ως Διάβαση, πέρα και από τα δεινά της πανδημίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο μήνυμα του κατά την τελετή της Αναστάσεως, τόνισε πως το Πάσχα μπορεί να περιγραφεί ως μια Διάβαση, ένα πέρασμα που θα μας φέρει κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα και μακριά από τον εφιάλτη του κορονοϊού.

Κύπελλο Πάσχα: Όταν οι ομάδες τσούγκριζαν κόκκινα αυγά στην σέντρα

Κύπελλο Πάσχα: Όταν οι ομάδες τσούγκριζαν κόκκινα αυγά στην σέντρα

Το Κύπελλο Πάσχα ήταν ένας θεσμός που διήρκεσε περισσότερα από 30 χρόνια, με τις μεγαλύτερες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου να συναντιούνται στο γήπεδο ανήμερα της Λαμπρής. Πότε σταμάτησε οριστικά.

Τσούγκρισμα αυγών

Πάσχα: Με μήνυμα 6 στο γιορτινό τραπέζι - Από Δευτέρα ανοιχτή εστίαση, όλα τα μέτρα

Υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6 για το πασχαλινό τραπέζι. Επιτρέπεται η συγκέντρωση δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό και έως 12 σε εξωτερικό χώρο. Όλα τα μέτρα για το άνοιγμα της εστίασης.

ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Η Ανάσταση των Ελλήνων

Ανάσταση στις 21.00 έκαναν οι Έλληνες - Κόσμος και χαμόγελα στις εκκλησίες ένα χρόνο μετά το περσινό Πάσχα στα μπαλκόνια μας.