Η “Πηνελόπη” έφερε τα πρώτα χιόνια σε Πάρνηθα και Πήλιο

Η “Πηνελόπη” έφερε τα πρώτα χιόνια σε Πάρνηθα και Πήλιο
Χιόνια στην Πάρνηθα (αρχείου) Eurokinissi

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στην Αττική ενώ η θερμοκρασία βρίσκεται σε πτώση. Χιόνια και στο Πήλιο. Απαγορευτικά απόπλου στα λιμάνια της χώρας.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν σήμερα το μεσημέρι στην Πάρνηθα, καθώς ο καιρός επιδεινώνεται και οι θερμοκρασίες πέφτουν.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η θερμοκρασία στο ύψος του Καταφυγίου Μπάφι, ήταν στον -1 βαθμό Κελσίου.

Από το καταφύγιο και το βίντεο που δείχνει το πρώτο χιόνι στο βουνό της Αττικής.

Η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε περιοχές, τόσο της ηπειρωτικής, όσο και της νησιωτικής χώρας.

Χιόνια και στο Πήλιο

Τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν στην ορεινή περιοχή του Πηλίου στη Μαγνησία, λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ωρών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κολυνδρίνη Δωροθέα σημείωσε πως από την περιοχή του Σανατορίου μέχρι το Καράβωμα στο Πήλιο το ύψος του χιονιού φτάνει τα 10 εκατοστά, ενώ έξι αλατιέρες επιχειρούν αυτές τις ώρες σε διάφορα σημεία.

Μεταξύ άλλων η κ. Κολυνδρίνη υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής, σημειώνοντας βέβαια ότι είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ειδικά τις βραδινές ώρες που η πέφτει η θερμοκρασία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας έχει υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονιού στον επαρχιακό δρόμο Κισσού – Χανίων (δρόμος χιονοδρομικού κέντρου) και η κίνηση γίνεται από εναλλακτική διαδρομή. Απαραίτητη είναι και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στον επαρχιακό δρόμο Βόλου – Ζαγοράς και στον επαρχιακό δρόμο Χανίων – Δράκειας.

Απαγορευτικά απόπλου

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 και 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Ρίο – Αντίρριο, Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα, Αρκίτσα – Αιδηψός, Πρίνος Καβάλας – Θάσος, Κεραμωτή – Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Κλειστό παραμένει και το λιμάνι της Μυτιλήνης μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, λόγω των θυελλωδών βοριάδων που επικρατούν στο βόρειο Αιγαίο.

Το απαγορευτικό σύμφωνα με το κεντρικό λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ισχύει εκτός και αν εξασθενήσουν οι άνεμοι και λήξει νωρίτερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα