Πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη – Τοπικά θυελλώδεις βοριάδες

Πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη – Τοπικά θυελλώδεις βοριάδες
Ισχυροί άνεμοι στο λιμάνι της Ραφήνας Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη.

Με παροδικές  νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός την Πέμπτη σε μεγάλο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια. Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι ο αντικυκλώνας της κεντρικής Ευρώπης (βαρομετρικό υψηλό) εκτείνεται προς τα Βαλκάνια και συνδυάζεται με το χαμηλό στη περιοχή της Ρόδου προκαλώντας τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στα ανατολικά και πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός στην Ευρώπη την Πέμπτη

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Πέμπτη

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ο ισχυρός συνδυασμός του Υψηλού στα Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ το πεδίο των ανέμων θα είναι πολύ ενισχυμένο κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα φτάσει γεμάτα τα 8 μπ. Παράλληλα θα έχουμε αυξημένη συννεφιά με φαινόμενα κυρίως στα νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 12 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Πέμπτη

Ο καιρός στην Ελλάδα την Πέμπτη

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στα βόρεια και ανατολικά που προς το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μπ. με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Ο καιρός στην Αττική την Πέμπτη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 6 με 7 μπ. με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

Ξέρετε ότι: Στις 6 Δεκεμβρίου του 1917 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις και χιονόστρωση στην Αθήνα. Το 2012 στην Τρίπολη εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις και έγινα πλημμύρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα