Σχεδόν αίθριος καιρός την Κυριακή με υψηλές θερμοκρασίες και νοτιάδες

Σχεδόν αίθριος καιρός την Κυριακή με υψηλές θερμοκρασίες και νοτιάδες
Άνοιξη στον Αργολικό κόλπο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή.

Με σχεδόν αίθριο καιρό θα κυλήσει η Κυριακή των Απόκρεων σε όλη τη χώρα και με περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Στα νότια της χώρας μας θα διατηρηθεί το πεδίο υψηλών πιέσεων και η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο θα κυμαίνεται σε επίπεδα πολύ πάνω από τα κανονικά κατά 6 με 8 περίπου βαθμούς.

 

Από την Τρίτη θα έχουμε μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας κατά 6 με 8 περίπου βαθμούς καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στη κεντρική Ευρώπη θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα μας επηρεάσει.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί αλλά και στον γενικό χάρτη Ελλάδος παρατηρούμε ότι θα έχουμε σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα και με νοτιοδυτικούς ανέμους 4 με 5 μπ και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μπ. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια το μεσημέρι τους 23 βαθμούς, στα δυτικά τους 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μπ και πρόσκαιρα στο Κάβο Ντόρο 5 με 6 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους και περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και τοπικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 10 Μαρτίου 1962 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα