Σχετικά υψηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις

Σχετικά υψηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις
pixabay

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη.

Βελτιωμένος θα κυλήσει ο καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές μόνο νεφώσεις. Στα νότια της χώρας μας υπάρχει ένα πεδίο υψηλών πιέσεων και η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά μέχρι και το τέλος της εβδομάδος.

 

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί αλλά και στον γενικό χάρτη Ελλάδος παρατηρούμε ότι θα έχουμε σχεδόν αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα με τοπικές μόνο νεφώσεις και νοτιοδυτικούς ανέμους 4 με 5 μπ. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και πρόσκαιρα ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι στα 5 με 6 μπ μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια το μεσημέρι τους 19 βαθμούς, στα δυτικά τους 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 19 με 20 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 18 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 6 Μαρτίου 2009 είχαμε πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο με μεταφορά αφρικάνικης σκόνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα