Σφοδρή καταιγίδα στην Αθήνα – Αναβλήθηκε ο αγώνας ΠΑΟ – Ξάνθη

Σφοδρή καταιγίδα στην Αθήνα – Αναβλήθηκε ο αγώνας ΠΑΟ – Ξάνθη
Σφοδρή κακοκαιρία στην Αθήνα. Ποια η πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά

Έκλεισε η Πειραιώς. Πάνω από 60 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική κυρίως από το κέντρο της Πρωτεύουσας - Προβλήματα και στην επαρχία - Η πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες του μετεωρολόγου του News 24/7 Θοδωρή Κολυδά

Αγριεύει ο καιρός στην Αττική, με τις βροχές και τις σφοδρές καταιγίδες να πλημμυρίζουν δρόμους σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Μετ’ εμποδίων η κίνηση στις μεγάλες αρτηρίες, κλειστή η Πειραιώς από το ύψος της Χαμοστέρνας, ως την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύμα. Έντονη βροχόπτωση και στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί ο αγώνας ποδοσφαίρου.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία για τουλάχιστον δύο ώρες στην οδό Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Ομόνοια και από το ύψος οδού Πέτρου Ράλλη, στο ρεύμα προς Πειραιά και λίγο πριν τις 10 το βράδυ αποκαταστάθηκε πλήρως.

Παραμένει σε διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, η υπόγεια διέλευσης στην Γέφυρα Λιάσκου, στην περιοχή της Ελευσίνας.

Έντονη βροχόπτωση το απόγευμα της Κυριακής στην Αθήνα, Λεωφόρος Αλεξάνδρας News24/7

Μέχρι αυτή την ώρα η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 60 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από ισόγεια και υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων, κυρίως από το κέντρο της πόλης, την Καισαριανή και τον Βύρωνα, αλλά και από άλλες περιοχές όπως των Βορείων, των Δυτικών Προαστίων και στα Μεσόγεια.

Στην Αττική, 11 συνεργεία της Πυροσβεστικής βρίσκονται έξω και αντιμετωπίζουν τα περιστατικά στα οποία καλούνται και πλέον παρουσιάζεται εικόνα σταδιακής ομαλοποίησης και αποκατάσταση.

Black Out σε περιοχές της Αττικής

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το λεκανοπέδιο Αττικής, είχε ως αποτέλεσμα 20 περιοχές σε όλο το νομό να βυθιστούν στο σκοτάδι αργά το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής. Όπως αναφέρουν από το τμήμα βλαβών της ΔΕΗ η βλάβη προέκυψε από πτώση δέντρου σε κολόνα υψηλής τάσης.

Πρόκειται για περιοχές της βόρειας και ανατολικής Αττικής που βυθίστηκαν στο σκοτάδι, έπειτα από βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τμήμα βλαβών της ΔΕΗ πρόκειται για σοβαρή βλάβη που δεν αναμένεται να επιλυθεί πριν τα ξημερώματα. Ωστόσο, φαίνεται πως σε τμήματα της Παλλήνης και της Αγίας Παρασκευής η βλάβη έχει ήδη αποκατασταθεί.

Κακοκαιρία και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ανάλογα προβλήματα με την κακοκαιρία εντοπίζονται όμως και στην επαρχία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Λευκάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή Βασιλική, απ’ όπου η Πυροσβεστική έχει δεχτεί τουλάχιστον 10 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.ττική, 11 συνεργεία της Πυροσβεστικής βρίσκονται έξω και αντιμετωπίζουν τα περιστατικά στα οποία καλούνται.

Ανάλογα προβλήματα με την κακοκαιρία εντοπίζονται όμως και στην επαρχία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Λευκάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή Βασιλική, απ’ όπου η Πυροσβεστική έχει δεχτεί τουλάχιστον 10 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Η πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά

“Σε ύφεση βρίσκεται η κακοκαιρία” σύμφωνα με τον μετεωρολόγο μας και διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά. Η κακοκαιρίαεπηρέασε ως το απόγευμα της Κυριακής όλο το λεκανοπέδιο, με πολύ μεγάλα ύψη βροχής. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχή σημειώθηκαν στα Δυτικά, τα βόρεια, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας. Όπως σημείωσε ο όγκος του νερού που έπεσε στην Αθήνα ήταν δύο με τρεις φορές μεγαλύτερος από ό, τι συνηθίζεται για ολόκληρο το μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, έντονη βροχόπτωση είχαμε και στη Βόρεια Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Καστοριά και την Φλώρινα. Ωστόσο ο μετεωρολόγος προβλέπει ύφεση στις περιοχές όπου σημειώθηκαν οι καταιγίδες.

Ακούστε την πρόβλεψη:

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού στο www.deltiokairou.gr

Αναβλήθηκε ο αγώνας ΠΑΟ-Ξάνθη

Σε πισίνα μετεβλήθη ο αγωνιστικός χώρος στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος μεταξύ ΠΑΟ και Ξάνθης. Ύστερα από λεπτά λεπτά αγώνα, ωστόσο, ο διαιτητής Στυλιαράς αποφάσισε να διακόψει το παιχνίδι εξαιτίας της δυνατής βροχής.

Βούρκος ο αγωνιστικός χώρος στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αναβλήθηκε ο αγώνας Eurokinissi Sports

Πανοραμική όψη του γηπέδου που άδειασε έπειτα από τη σφοδρή καταιγίδα, Λεωφόρος Αλεξάνδρας Eurokinissi Sports

Η εικόνα της κακοκαιρίας έξω από το γήπεδο αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο:

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το meteo.gr, έχοντας καταγράψει τη χθεσινή καταιγίδα στην Αθήνα, η οποία συνοδεύτηκε από αστραπές και βροντές κάνοντας τη νύχτα – μέρα στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα