Σταδιακή βελτίωση του καιρού από την Κυριακή

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από την Κυριακή
Συννεφιά πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Θα βελτιωθεί ο καιρός το Σάββατο ως προς τα φαινόμενα αλλά οι άνεμοι στο Αιγαίο μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες θα φτάνουν τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τα 8 με 9 μπ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί χαμηλή κυρίως στα ανατολικά και τα νότια ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

 

 

 

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα