Συνεχίζεται η κακοκαιρία με χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους
Κακοκαιρία MotionTeam

Με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια και τους θυελλώδεις ανέμους συνεχίζεται και την Κυριακή η κακοκαιρία στη χώρα. Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα και θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες και θα έχουμε 8 με 9 και τοπικά ακόμη και 10 μποφόρ στο Αιγαίο και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως από τη Θεσσαλία και νοτιότερα όπως φαίνεται και στη προειδοποίηση του Meteoalarm.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι το κύριο χαμηλό που οργανώθηκε στο Ιόνιο κατευθύνεται προς τις ακτές της Αφρικής, αλλά τα μέτωπα του θα συνεχίζουν να μας επηρεάζουν. Έτσι θα συνεχιστούν τις πρωινές ώρες οι χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο που τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές που θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά και η θερμοκρασία: θα φτάσει στα βόρεια τον 1 βαθμο στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 10 και 7 βαθμούς αντίστοιχα και στα νησιά του Αιγαίου τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τις περιοχές χιονοπτώσεων το επόμενο διήμερο

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε χαμηλότερο υψόμετρο το πρωί . Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 και 8 με 9 μπ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγα χιόνια Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί 5 με 6 μπ που θα εξασθενήσουν βαθμιαία . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα στις 24 Φεβρουαρίου του 2006 είχαμε ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας . Εκδηλώθηκαν αμμοθύελλες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και επικράτησαν πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version