Συννεφιά με τοπικές βροχές υψηλές θερμοκρασίες και νοτιάδες

Συννεφιά με τοπικές βροχές υψηλές θερμοκρασίες και νοτιάδες
Σκόνη από την Αφρική έχει καλύψει την πόλη του Ηρακλείου στην Κρήτη Eurokinissi

Στα νότια θα έχουμε μεγάλη μεταφορά σκόνης. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα για την εποχή καθώς ο υδράργυρος τοπικά θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Με νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός τη Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και οι νοτιάδες θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 και αργότερα τοπικά στα νότια τα 8 με 9 μποφόρ. Θα έχουμε στα νότια μεγάλη μεταφορά σκόνης και οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα για την εποχή καθώς ο υδράργυρος τοπικά θα φτάσει και τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε το πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την Κεντρική Μεσόγειο και το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και  θα επηρεάσει τη χώρα μας με τοπικά έντονα φαινόμενα από την Τρίτη. 

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το χαμηλό βρίσκεται νότια της Ιταλίας στα ανοιχτά του Ιονίου, το οποίο στη Δυτική Ελλάδα – αλλά και σε μέρος της ανατολικής – θα προκαλέσει τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 6 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά στα νότια 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς στα βόρεια και στα υπόλοιπα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και  το πρωί ομίχλη.  Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 4 Φεβρουαρίου του 1949 είχαμε 230 mm βροχόπτωσης στα Χανιά προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα