Θαλάσσια ομίχλη: Όταν η θάλασσα φαίνεται να βράζει

Θαλάσσια ομίχλη: Όταν η θάλασσα φαίνεται να βράζει
Studio B&G

Ο θαλάσσιος καπνός που σχηματίστηκε σήμερα στο Ναύπλιο είναι ένας τύπος ομίχλης που σχηματίζεται στην επιφάνεια των θαλασσών όταν η θερμοκρασία του αέρα είναι σχετικά χαμηλή και συγχρόνως υπάρχει μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ αέρα και θάλασσας.

H Ομίχλη Εξάτμισης ή Θαλάσσιος καπνός που σχηματίστηκε σήμερα στο Ναύπλιο είναι ένας τύπος ομίχλης που σχηματίζεται στην επιφάνεια των θαλασσών όταν συμβαίνει η θερμοκρασία του αέρα να είναι σχετικά χαμηλή και συγχρόνως να υπάρχει μεγάλη, σχετικά θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ αέρα και θάλασσας.

Studio B&G

 

Σήμερα το πρωί η θερμοκρασία της θάλασσας ήταν στους 18 βαθμούς στη περιοχή του Αργολικού κόλπου ενώ οι ελάχιστε τιμές στην περιοχή της Αργολίδας  βρισκόταν στα επίπεδα των 1 με 2 βαθμών Κελσίου. Οι δυτικοί καταβατικοί άνεμοι στη πεδιάδα της Αργολίδας μετέφεραν ακόμη ψυχρότερες μάζες από την περιοχή της Τρίπολης που είχε τιμή -2 βαθμούς.

Studio B&G

 

Για τον λόγο αυτό όταν ο ψυχρός αέρας κατέβηκε και πέρασε πάνω από τη θάλασσα δημιουργήθηκε έντονη εξάτμιση του θαλάσσιου νερού οπότε οι παραγόμενοι υδρατμοί συμπυκνώθηκαν  σχεδόν αμέσως μέσα στον παρακείμενο ψυχρό αέρα. Ο τύπος αυτός της ομίχλης παρατηρείται, συνήθως, στις θάλασσες, λίμνες και ποτάμια των μεγάλων γεωγραφικών πλατών και στις αρκτικές επίσης θάλασσες (arctic sea smoke).

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα