Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες την Τρίτη

Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες την Τρίτη
Έντονες καταιγίδες eurokinissi

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι - Ισχυρές καταιγίδες ανατολικά και νότια -Ύφεση φαινομένων από το απόγευμα

Οι ψυχρές αέριες μάζες που ήρθαν στην ανώτερη ατμόσφαιρα δημιούργησαν βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή μας το οποίο θα προκαλέσει χιονοπτώσεις, βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, όπως περιγράφονται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού (ΕΔΕΚ).

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε το χαμηλό που μας επηρεάζει κινείται ανατολικά και στην περιοχή μας επεκτείνεται ο αντικυκλώνας που υπάρχει στην Ιταλία.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρεάζει το οποίο κινείται πολύ γρήγορα ανατολικά.

Σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο αρχικά στα κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείους βορειοδυτικούς 7 με 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία: θα παρουσιάσει πτώση και θα σημειωθεί παγετός, τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα βόρεια κατά τόπους ολικός.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται βροχές η καταιγίδες και χιόνια από τα 500 μέτρα και πάνω αλλά ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα γύρω ορεινά ημιορεινά χιονοπτώσεις αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι σαν σήμερα : Στις 15 Ιανουαρίου του 1968 είχαμε -21,6 βαθμούς στη Λάρισα και -12,8 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα