Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο 8-9 μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο

Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο 8-9 μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο
Ισχυροί άνεμοι στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Οι πολύ ενισχυμένοι άνεμοι θα είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού τoυ Σαββάτου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7, στο Αιγαίο 7 με 8 και τοπικά 9 μπ στο Κεντρικό Αιγαίο, το Κάβο Ντόρο, όλο το Νοτιοδυτικό Αιγαίο μέχρι την θάλασσα Κυθήρων καθώς και στα υπόλοιπα τμήματα του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και Ικάριου Πελάγους μέχρι τα Δωδεκάνησα. Από το πρωί της Κυριακής θα αρχίσουν οι άνεμοι λίγο να εξασθενούν.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Πολύ Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς στις στις Περιφέρειες Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων), Στ. Ελλάδας, Θεσσαλίας, Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Β. & Ν. Αιγαίου, Κρήτης & Πελοποννήσου σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν την Βόρεια Ευρώπη. Στην περιοχή μας έχουμε ισχυρό συνδυασμό των υψηλών πιέσεων της Βαλκανικής με τις χαμηλές της Ανατολικής Μεσογείου.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται ο συνδυασμός του βαρομετρικού υψηλού στα Βόρεια Βαλκάνια με το χαμηλό στην περιοχή της Κύπρου. Ο συνδυασμός αυτός θα κρατήσει πολύ ενθισχυμένος το επόμενο τριήμερο.

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη με πιθανές ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.Η θερμοκρασία στα δυτικά φτάσει τους 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με30 , στις Κυκλάδες τους 25, στη νότια Κρήτη τους 27 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Στις 14 Σεπτεμβρίου 2014 είχαμε πλημμύρες και κατολισθήσεις σε Καστοριά και Ματσούκι Ιωαννίνων. Ζημιές σε καλλιέργειες στους Σοφάδες Καρδίτσας λόγω χαλαζόπτωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα