Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζεται σε 2'
Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα

Με τι καιρό θα κάνουμε Κούλουμα και θα πετάξουμε χαρταετό. Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το τριήμερο, αλλά και για την Καθαρά Δευτέρα.

Άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία ενδέχεται να κορυφωθεί την Καθαρά Δευτέρα, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της οποίας όλα δείχνουν ότι θα κάνουμε τριήμερο με καλό καιρό.

Πιο συγκεκριμένα, μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από το Σάββατο. Ωστόσο, θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη θα πνέουν δυτικοί έως 5 μποφόρ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις αναμένονται παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιορστούν στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία και ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.

Στη νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις αναμένονται παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες έως τις απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα