Τοπικά έντονη αστάθεια και την Δευτέρα

Τοπικά έντονη αστάθεια και την Δευτέρα
Κακοκαιρία με βροχή στην Αττική Eurokinissi

Επάνοδος θερμοκρασίας σε κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Άστατος καιρός με περισσότερα φαινόμενα το μεσημέρι και το απόγευμα που τοπικά στα βόρεια και τα κεντρικά θα είναι έντονα

  • Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ

 

Τη Δευτέρα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, τις πρωινές και βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς στις Σποράδες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Στερεά και κυρίως στην Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 33 με 34 και στα νησιά του Αιγαίου τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική παροδικές νεφώσεις

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα βόρεια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη άστατος καιρός με τοπικά έντονα φαινόμενα

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 6/7/1909 ισχυρές καταιγίδες έπληξαν πολλές περιοχές και επικράτησαν πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα