Τοπικές νεφώσεις και μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Τοπικές νεφώσεις και μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Ανεμογεννήτριες σε κορυφή βουνού Eurokinissi

Ομαλή η μετάβαση σε φθινοπωρινό σκηνικό χωρίς όμως σημαντικές βροχές. Για το επόμενο τριήμερο όπως και σήμερα θα διατηρηθούν οι υψηλές πιέσεις σε όλα σχεδόν τα κεντρικά και νότια.

Χωρίς σημαντικές μεταβολές θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με τη θερμοκρασία σε μικρή πτώση η οποία παρόλα αυτά θα είναι κανονική για την εποχή. Με άλλα λόγια θα έχουμε μια ομαλή η μετάβαση σε φθινοπωρινό σκηνικό χωρίς όμως σημαντικές βροχές. Αυτό φαίνεται χαρακτηριστικά για την Αθήνα όπου κάποιες ελπίδες για βροχές φαίνεται να έχουμε μετά τις 25 του μηνός όπου θα αρχίσει παράλληλα και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

 

Για το επόμενο τριήμερο όπως και σήμερα θα διατηρηθούν οι υψηλές πιέσεις σε όλα σχεδόν τα κεντρικά και νότια, οι οποίες εμποδίζουν τα συστήματα της Βόρεια Ευρώπης να κινηθούν νοτιότερα. Στη χώρα μας θα έχουμε συνδυασμό του αντικυκλώνα της Μαύρης Θάλασσας με τις χαμηλές πιέσεις της Ανατολικής Μεσογείου.

 

 

Σήμερα στις περισσότερες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με λίγα ασθενή φαινόμενα κατά τόπους  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή τους 28 με 31 βαθμούς  Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-6 και τοπικά στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Προοπτική καιρού

Βελτιωμένος θα διατηρηθεί ο καιρός το επόμενο τριήμερο με διατήρηση του μελτεμιού και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Υπάρχουν ενδείξεις για αξιόλογες βροχές την επόμενη εβδομάδα. 

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα