Τοπικές νεφώσεις και βροχές την Πέμπτη – Ενίσχυση των βοριάδων

Τοπικές νεφώσεις και βροχές την Πέμπτη – Ενίσχυση των βοριάδων
Συννεφιασμένος ουρανός Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη.

Με τοπικές νεφώσεις ο καιρός την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα νότια ενώ οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και αργότερα τοπικά και στα 7 μπ.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι υπάρχει συνδυασμός των υψηλών πιέσεων της ανατολικής Ευρώπης με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την επικράτηση ισχυρών βοριάδων στο Αιγαίο.

Ο καιρός στην Ευρώπη την Πέμπτη

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Πέμπτη

Για την Πέμπτη στους χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνεται ο συνδυασμός αυτός και είναι εμφανής η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από τα βόρεια Βαλκάνια προς την περιοχή μας. Με την νότια κάθοδο αυτών των ψυχρών μαζών θα έχουμε καιρό βορείου ρεύματος με ασθενείς βροχές. Οι βοριάδες θα φτάνουν το πολύ στο Ιόνιο τα 4 με 5 μπ. και στο Αιγαίο τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μπ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς και τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Πέμπτη

Ο καιρός στην Ελλάδα την Πέμπτη

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Ο καιρός στην Αττική την Πέμπτη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

Ξέρετε ότι: Στις 22 Νοεμβρίου του 2008 είχαμε πλημμύρες στην Ιεράπετρα. Το 2013 μπουρίνι προκαλεί ζημιές στη Σάμο ενώ στη Ρόδο είχαμε 4 νεκρούς και 5 τραυματίες από πλημμύρες. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα