Τοπικές βροχές την Δευτέρα κυρίως στα δυτικά και βόρεια

Τοπικές βροχές την Δευτέρα κυρίως στα δυτικά και βόρεια
Σύννεφα στον ουρανό της Αθήνας Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Δευτέρα από τα δυτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Οι θερμοκρασίες θα είναι καλές για την εποχή και οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ενισχυμένοι στο Ιόνιο.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά στη βόρεια Ευρώπη που προκαλούν άστατο καιρό ενώ στη περιοχή μας διακρίνεται το βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο το οποίο θα κινηθεί ανατολικά βορειοανατολικά.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα το βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει προς την χώρα μας. Έτσι τη Δευτέρα στα δυτικά, τα κεντρικά και βαθμιαία στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα είναι πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης με αυξημένες συγκεντρώσεις στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια και θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 30 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 29 με 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 28 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα. Ανεμοι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 27 Μαΐου 1991 είχαμε χιονοπτώσεις στην Πίνδο άνω των 1500 μέτρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα