Τοπικές βροχές, πτώση θερμοκρασίας και βοριάδες την Δευτέρα

Τοπικές βροχές, πτώση θερμοκρασίας και βοριάδες την Δευτέρα
MotionTeam

Κοντά στα κανονικά, για την εποχή, επίπεδα η θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Στα ανατολικά και νότια τοπικές βροχές –Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια

  • Θερμοκρασία σε πτώση , κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή

  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ στα πελάγη αλλά αργά το βράδυ θα ενισχυθούν στο Αιγαίο

 

Τη Δευτέρα στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν κυρίως στη νότια νησιωτική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 24 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική παροδική συννεφιά με λίγες βροχές

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικές νεφώσεις με πιθανές ασθενείς βροχές

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 19/10/1895 είχαμε υπερχείλιση του Πηνειού που κάλυψε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και έπνιξε πολλά ζώα. Το 2003 εμφανίστηκε ανεμοστρόβιλος στη Κέρκυρα και το 2010 είχαμε ζημιές από τη καταρρακτώδη βροχή στη Κύμη ενώ ισχυρές βροχές εκδηλώθηκαν σε Χίο και Ικαρία με αποτέλεσμα τον πνιγμό δύο ανθρώπων και σημαντικές καταστροφές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα