Τοπικές βροχές το βράδυ της Πέμπτης στα βόρεια – Σχεδόν αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Τοπικές βροχές το βράδυ της Πέμπτης στα βόρεια – Σχεδόν αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα
Ανοιξιάτικο στιγμιότυπο από την Αργολίδα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη.

Γενικά βελτιωμένος θα είναι την Πέμπτη ο καιρός στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας ενώ προς το βράδυ στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης φαίνεται χαρακτηριστικά το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη βορειοδυτική Ευρώπη ενώ προς την περιοχή μας επεκτείνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων της κεντρικής Μεσογείου. Οι θερμοκρασίες σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη κυμαίνονται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στη χώρα μας, ενώ το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στα βορειοδυτικά Βαλκάνια θα προκαλέσει μεταβολή του καιρού στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς, στα βόρεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 23 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι, πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 9 Μαΐου 2015 είχαμε καταστροφές σε καλλιέργειες από χαλάζι σε Ημαθία, Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα και Αρκαδία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα