Βαθμιαία βελτίωση του καιρού την Τετάρτη – Εξασθένηση ανέμων

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού την Τετάρτη – Εξασθένηση ανέμων
Σύννεφα σκεπάζουν μέρος του βουνού του Κόζιακα στο νομό Τρικάλων. Eurokinissi

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες το πρωί στα βόρεια και ανατολικά και αργότερα αίθριος καιρός - Η πρόγνωση από τον Θοδωρή Κολυδά.

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, ο καιρός την Τετάρτη θα παρουσιάσει βελτίωση σε όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο το πρωί στα νοτιοανατολικά θα έχουμε φαινόμενα με τοπικά θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι το χαμηλό που μας επηρέασε έχει πλέον μετακινηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο,ενώ στην περιοχή μας επεκτείνεται βαθμιαία ο αντικυκλώνας της Κεντρικής Μεσογείου.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε το οποίο κινείται πολύ γρήγορα ανατολικά καθώς και οι υψηλές πιέσεις στην περιοχή του Ιονίου. Σήμερα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, θα περιοριστούν στα νότια και το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 8 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες το πρωί στα βόρεια και ανατολικά και αργότερα αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 5-6 και τοπικά 7 μπ με βαθμιαία εξασθένηση . Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 6 με μ7 μπ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Στις 16 Ιανουαρίου του 2005 είχαμε θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους στα Γιάννενα και πυκνές χιονοπτώσεις στην Εύβοια και την Βοιωτία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα