Βελτιωμένος καιρός – Ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες

Βελτιωμένος καιρός – Ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες
Ισχυροί άνεμοι στην Αττική Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Τοπικές νεφώσεις – Πρόσκαιρα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα

• Η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5-6 μποφόρ

Την Τετάρτη προβλέπεται βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα δυτικά θα έχουμε τοπικές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και βαθμιαία της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 18 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμαιαία 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 6/1/1992 είχαμε πάγο στις ακτές της λίμνης Παμβώτιδας. Το 2002 σημειώθηκαν ισχυρές χιονοπτώσεις στα ανατολικά προσήνεμα, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας για δεύτερη μέρα. Το 2012 σημειώθηκε ριπή 144.8 km/h στο Κάβο Ντόρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα