Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές την Πέμπτη – Άνοδος θερμοκρασίας

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές την Πέμπτη – Άνοδος θερμοκρασίας
Καλοκαίρι στο Πήλιο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη.

Από την Παρασκευή θα βελτιωθεί ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο την Πέμπτη το απόγευμα θα έχουμε περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μπ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν τη Βορειοδυτική Ευρώπη ενώ στα βόρεια Βαλκάνια υπάρχει ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό και ψυχρές αέριες μάζες που προκαλούν τον άστατο καιρό κυρίως στα βόρεια της χώρας μας.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το αβαθές χαμηλό στα βόρεια Βαλκάνια. Την Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια, τα κεντρικά και τα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 27 με 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και πρόσκαιρα νότιοι 3 με 4 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανούς όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 6 Ιουνίου 2007 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στο Βόλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα