Βελτιωμένος καιρός το Σάββατο με άνοδο της θερμοκρασίας

Βελτιωμένος καιρός το Σάββατο με άνοδο της θερμοκρασίας
Ηλιοφάνεια στην Αθήνα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Θα βελτιωθεί ο καιρός το Σάββατο σε όλη τη χώρα και μόνο κατά τόπους θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 4 με 5 μπ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά στα ανατολικά της Ευρώπης που προκαλούν άστατο καιρό ενώ αντίθετα στα βόρεια επικρατούν υψηλές πιέσεις και γενικά αίθριος καιρός. Αντικυκλώνας υπάρχει και πάνω από τη χώρα μας που αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε σχεδόν αίθριο καιρό.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα το πεδίο υψηλών πιέσεως στη χώρα μας και έτσι το Σάββατο θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και τα βόρεια. Πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους μέτριους. Η θερμοκρασία θα ανέβει και  θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 25 με 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 24 με 25 βαθμούς.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 που αργότερα θα γίνουν νότιοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εως 25 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 18 Μαΐου 2009 είχαμε έναν νεκρό από κεραυνό στη Μεσσηνία και δασική πυρκαγιά στο Άγιο Όρος από κεραυνό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα