Βελτιωμένος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα

Βελτιωμένος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα
Στιγμιότυπο από την παραλία της Καραθώνας Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μάς δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο καιρός την Παρασκευή με εξαίρεση τη κεντρική Μακεδονία όπου ενδέχεται οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν το μεσημέρι να είναι τοπικά ισχυρές. Τοπικά υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές σε Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα σύμφωνα με την πρόγνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν τη βόρεια Ευρώπη. Στα Ανατολικά υπάρχει εκτεταμένος αντικυκλώνας, ενώ στην περιοχή μας βαθμιαία θα απομακρυνθούν οι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στις ανώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας.

 

Στη περιοχή μας προβλέπεται ανάπτυξη νεφώσεων κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά με φαινόμενα αστάθειας τις μεσημβρινές ώρες.

 

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου στα ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 35 με 36  βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός  Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και  θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το πρωί βόρειοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 21 Ιουνίου 2015  είχαμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες με πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη και Λαμία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα