Βελτιωμένος καιρός το Σάββατο σχεδόν σε όλη τη χώρα

Βελτιωμένος καιρός το Σάββατο σχεδόν σε όλη τη χώρα
Σύννεφα πάνω από την Αθήνα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μάς δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο σε όλα τα ηπειρωτικά με τον υδράργυρο τοπικά να φτάνει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικά υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές στα Ψαρά, τη Χίο ,τη Σάμο την Ικαρία τα Δωδεκάνησα και το Λασίθι σύμφωνα με την πρόγνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν τη βόρεια Ευρώπη. Από τις ακτές της Αφρικής ξεκινά θερμή εισβολή προς την Κεντρική Μεσόγειο και την περιοχή μας.

Στη περιοχή μας προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με ανάπτυξη νεφώσεων κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά με λίγα φαινόμενα αστάθειας τις μεσημβρινές ώρες .

 

 

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. και στα νησιά του Αιγαίου τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός  Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και  τοπικά βόρειοι 4 με 5 μπ στα ανατολικά . Θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και το πρωί βόρειοι έως 4 μποφόρ.  Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 22 Ιουνίου 1963 είχαμε νεκρό ένα ζευγάρι από κεραυνό στην Ελασσόνα. Νεκρός επίσης ήταν και ένας γεωργός από την Πτολεμαΐδα 32 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα