Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη
Βροχή στην Αττική Eurokinissi

Βροχερός ο καιρός την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά σταδιακά προβλέπεται βελτίωση.

Βροχερός ο καιρός την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά προβλέπεται βελτίωση. Από την Πέμπτη σταδιακά θα επικρατήσει καιρός “βορείου ρεύματος” που θα εξηγήσουμε παρακάτω και θα έχουμε λίγα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια με ενισχυμένους βοριάδες . Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι το χαμηλό που μας επηρεάζει θα κινηθεί ανατολικά και παράλληλα οι υψηλές πιέσεις της Βόρειας Ευρώπης θα επεκταθούν προς την Βαλκανική.

Για την Τετάρτη όπως αποτυπώνεται και στους παρακάτω χάρτες το αβαθές χαμηλό που μας επηρεάζει από το μεσημέρι θα κινηθεί κι άλλο ανατολικά και έτσι ο καιρός θα βελτιωθεί. Πάντως μέχρι και το απόγευμα  στο Ανατολικό Αιγαίο θα διατηρηθεί άστατος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια περίπου ένταση  Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 17 βαθμούς και τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 21 Νοεμβρίου του 1997 είχαμε πλημμύρες στη Σητεία. Επίσης το 1993 στα νότια προάστια της Αθήνας(Βάρη, Βούλα) είχαμε πλημμύρες ενώ στο σταθμό του Ελληνικού σε λιγότερο από 5 ώρες έπεσαν 64 mm υετού. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα