Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Διαβάζεται σε 4'
Βροχή
Βροχερός καιρός Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και για αύριο Πέμπτη (2/11) ενώ η θερμοκρασία συνεχίζει να παρουσιάζει κάθοδο.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για την Πέμπτη (2/11) ενώ βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε στα κεντρικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.Τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική

Ο καιρός στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπεται για τη Θεσσαλονίκη, με σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Γρήγορη βελτίωση αναμένεται στα δυτικά και σταδιακά από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και στα δυτικά της χώρας (Ήπειρος, Νησιά Ιονίου, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο). Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός σε Πελοπόννησο και Εύβοια

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους τις πρωινές ώρες στα βόρεια και πιθανώς τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικότερα τμήματα θα παρουσιάσει ο καιρός σε Ανατολική Πελοπόννησο και Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες ενώ από το μεσημέρι αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στα Δωδεκάνησα και τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους αναμένονται στα Δωδεκάνησα και τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως και τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός στη Θεσσαλία

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας προβλέπονται στη Θεσσαλία ενώ αναμένεται βελτίωση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί αΑπό 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα