Ύφεση της κακοκαιρίας από το απόγευμα του Σαββάτου

Ύφεση της κακοκαιρίας από το απόγευμα του Σαββάτου
Συννεφιασμένος ουρανός Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Με  βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει ο καιρός το Σάββατο στα ανατολικά αλλά βαθμιαία θα αρχίσει βελτίωση κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Στην χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι στην περιοχή μας το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται μέσα στο Αιγαίο και θα κινηθεί ανατολικότερα, ενώ ήδη το μέτωπο που το συνοδεύει έχει μπει στη Τουρκία .

Ο καιρός στην Ευρώπη το Σάββατο

 
Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη το Σάββατο

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο το μεσημέρι του Σαββάτου θα  βρίσκεται στο κεντρικό Αιγαίο και θα επηρεάσει κυρίως τα ανατολικά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη 7 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς στα βόρεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 15 βαθμούς και τοπικά στο Αιγαίο τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στα Βαλκάνια το Σάββατο

 
Ο καιρός στην Ελλάδα το Σάββατο

 

Στην Αττική προβλέπονται βροχές ή καταιγίδες που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 8 με 9 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική το Σάββατο

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μπ που γρήγορα θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο

 

Ξέρετε ότι: Στις 26 Ιανουαρίου του 1963 στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κατεγράφη ελάχιστη θερμοκρασία -13 βαθμοί Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα