Υπό συνθήκη “Αλκυονίδες” – Ασθενείς άνεμοι, άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη

Υπό συνθήκη “Αλκυονίδες” – Ασθενείς άνεμοι, άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη
Στιγμιότυπο από αγρόκτημα στα περίχωρα του Άργους Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη.

Με ηλιοφάνεια και ασθενείς ανέμους θα κυλήσει ο καιρός σε όλη τη χώρα την Τρίτη. Θα μπορούσαμε την ημέρα έστω και «υπό συνθήκη» να την ονομάσουμε Αλκυονίδα, καθώς θα ξεπεράσουμε τους 15 βαθμούς Κελσίου σε ότι αφορά στις μέγιστες θερμοκρασίες ενώ και οι ελάχιστες θα ανέβουν λίγο. Όμως ήδη έχουμε ξεπεράσει τα χρονικά όρια της 15ης Φεβρουαρίου, ενώ παράλληλα στα βορειοδυτικά θα έχουμε μερικό παγετό με κίτρινη προειδοποίηση meteoalarm για τις χαμηλές θερμοκρασίες στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

 

Το πεδίο των υψηλών πιέσεων που αναπτύσσεται στη κεντρική Μεσόγειο και την Κεντρική Ευρώπη κατά κάποιο τρόπο μας «εγγυάται» για ένα τριήμερο με σχεδόν αίθριο καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ μια διαταραχή από την Παρασκευή θα μας επηρεάσει ρίχνοντας την θερμοκρασία κατά 10 περίπου βαθμούς Κελσίου.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι στην χώρα μας επικρατεί πεδίο υψηλών πιέσεων με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μπ και η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 και στα νησιά του Αιγαίου τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. 

 

 

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με βόρειους ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 19 Φεβρουαρίου του 1983 είχαμε -16.6 βαθμούς Κελσίου στη Τανάγρα και το 2011 καταστροφές από θυελλώδεις νοτιάδες στα Σφακιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα