Υποχωρεί η θερμοκρασία και απομακρύνεται η σκόνη

Υποχωρεί η θερμοκρασία και απομακρύνεται η σκόνη
Αίθριος καιρός Eurokinissi

Παροδικά νεφελώδης καιρός κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια με βροχές. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Η πτώση της θερμοκρασίας θα φανεί περισσότερο στα Βόρεια

• Παροδικά νεφελώδης καιρός κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια με βροχές και στα ΒΔ αργότερα καταιγίδες

• Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ

Την Τετάρτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπεται αυξημένη συννεφιά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα βαθμιαία θα μειωθούν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες τους 29 στην Κρήτη τους 33 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 29 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αρχικά αίθριος και αργότερα αραιές νεφώσεις

Στην Αττική αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες βροχές και παροδικές νεφώσεις

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: στις 7/10/2014 είχαμε χαλαζόπτωση στο Αγρίνιο, καταστροφές από ισχυρούς ανέμους στην Ηλεία και πλημμύρες στην Κέρκυρα. Το 2015 είχαμε δυο τραυματίες από πλημμύρα στην Κρήνη Λάρισας. Ισχυροί άνεμοι στην Ηγουμενίτσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα