Κατερίνη: Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τρεις ορειβάτες στον Όλυμπο

Κατερίνη: Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τρεις ορειβάτες στον Όλυμπο

Μέλη της Ελληνική Ομάδας Διάσωσης, επισήμαναν την ανάγκη οι ορειβάτες που ανεβαίνουν στον Όλυμπο να είναι εφοδιασμένοι με ασυρμάτους επικοινωνίας

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τρεις ορειβάτες στον Όλυμπο, για τον εντοπισμό των οποίων υπήρξε κινητοποίηση από πυροσβέστες και εθελοντές. Οι έρευνες ξεκίνησαν χθες το βράδυ όταν οι οικείοι τους ανησύχησαν διότι δεν απαντούσαν στα κινητά τους τηλέφωνα.

Η αγωνία τους επιτάθηκε -επιπλέον- λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, οι ορειβάτες κινούνταν στο οροπέδιο των Μουσών, σε περιοχή που βρισκόταν εκτός δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Τελικά το πρωί, οι τρεις άνδρες κατάφεραν να έρθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους οικείους, τους οποίους ενημέρωσαν ότι είναι καλά στην υγεία τους κι ότι βρίσκονται στο δρόμο της επιστροφής. Όπως έγινε γνωστό, διανυκτέρευσαν σε καταφύγιο.

Μέλη της Ελληνική Ομάδας Διάσωσης, με αφορμή την παραπάνω περίπτωση, επισήμαναν την ανάγκη οι ορειβάτες που ανεβαίνουν στον Όλυμπο να είναι εφοδιασμένοι με ασυρμάτους επικοινωνίας, ώστε να αποφεύγονται άσκοπες κινητοποιήσεις.

SHARE: