Εμπόδια στη συγχώνευση

Εμπόδια στη συγχώνευση
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΙΞΗΣ ΤΗΣ 1ης ΠΤΗΣΗΣ ΤΗΣ OLYMPIC AIR ΣΤΟΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" MotionTeam

Επιφυλάξεις για την προτεινόμενη συγχώνευση Olympic Air και Αegean Airlines, εξέφρασε ο αρμόδιος επίτροπος για την Πολιτική Ανταγωνισμού Χοακίνα Αλμούνια. Τον Ιανουάριο η απόφαση της ΕΕ. Οι κίνδυνοι που ανησυχούν την Κομισιόν και η έρευνα για τους όρους της συμφωνίας

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρµόδιος για την Πολιτική Ανταγωνισµού επίτροπος Χοακίν Αλµούνια σχετικά µε την προτεινόµενη συγχώνευση, ανακοινώνοντας ότι τελικά η απόφαση της Κοµισιόν επί του θέµατος θα ληφθεί στις 12 Ιανουαρίου 2011 και όχι στις 7 Δεκεµβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

“Το μεγάλο πρόβλημα με αυτή τη συγχώνευση είναι ότι οι δύο εταιρείες ελέγχουν σχεδόν το σύνολο της εγχώριας αγοράς”, είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε ενώ αναφερόμενος  και στη θητεία της προκατόχου του Νίλι Κρους, η µία από τις δύο συγχωνεύσεις που απέρριψε η Επιτροπή Ανταγωνισµού ήταν αυτή των εταιρειών Αir Lingus και Ryanair, περίπτωση η οποία “είχε αρκετές οµοιότητες” µε αυτή των Οlympic Αir και Αegean Αirlines.

Μεταξύ άλλων, ο επίτροπος ανέφερε ακόµη ότι η Επιτροπή θα πρέπει να διασφαλίσει ότι η σταθεροποίηση του τοµέα δεν θα γίνει εις βάρος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων “όπως συνέβη και µε προηγούµενες περιπτώσεις στον τοµέα των αεροµεταφορών”.

Σημειώνεται ότι στις 30 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει έρευνα σε βάθος, για την προτεινόμενη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines, ενώ σύμφωνα με το αρχικό πόρισμα της Κομισιόν, τρία σημεία πρέπει να εξεταστούν εις βάθος:

*Ο κίνδυνος δημιουργίας μονοπωλιακών καταστάσεων σε δρομολόγια εσωτερικού

*Τα δρομολόγια της άγονης γραμμής

*Η διαχείριση των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης σε ορισμένους αερολιμένες

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα