2.000 μαθητές υποσιτίζονται στην Αθήνα

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ MOTIONTEAM

Τι δείχνουν οι δύο λίστες που παρέδωσε το Υπουργείο Παιδείας στην Αρχιεπισκοπή που θα στηρίξει τις οικογένειες 2.000 παιδιών

Δύο χιλιάδες μαθητές στην Αθήνα υποσιτίζονται καθημερινά εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Ο αριθμός δεν αποτελεί εκτίμηση.

Τα στοιχεία των οικογενειών των υποσιτιζόμενων παιδιών παραδόθηκαν προ ημερών από το υπουργείο Παιδείας στην Αρχιεπισκοπή και το επόμενο διάστημα η Αρχιεπισκοπή θα στηρίζει τις οικογένειες αυτές αποστέλλοντας τους δέματα με τρόφιμα και ρούχα.

Χθες, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ενοριακών φιλόπτωχων ταμείων ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής π. Μάξιμος Παπαγιάννης αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Αθήνας. Προσέθεσε επιπλέον ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έλαβε από το υπουργείο Παιδείας δύο λίστες με συνολικά 2.000 υποσιτιζόμενα παιδιά στα σχολεία της πρωτεύουσας.

Παρών στη συνέλευση ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος τόνισε πως η Αρχιεπισκοπή θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για το καθένα από αυτά τα παιδιά που αναφέρονται στις λίστες του υπουργείου, «κάνοντάς τα δικά της παιδιά». Ζήτησε μάλιστα από τους κληρικούς, "να είναι στρατιώτες τούτη την ώρα της κρίσης".

Μιλώντας στα "ΝΕΑ" ο π. Μάξιμος είπε ότι ουσιαστικά "πρόκειται για λίστες με οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα".

Συμπλήρωσε δε ότι πέρυσι είχε γίνει συμφωνία της Εκκλησίας με το υπουργείο Παιδείας να συνεργαστούν ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών στα σχολεία. Όπως εξήγησε ο π. Μάξιμος, η Αρχιεπισκοπή θα εντάξει τις οικογένειες με τα υποσιτιζόμενα παιδιά στο πρόγραμμα στήριξης οικογενειών που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας Η Εκκλησία στο Σπίτι, το οποίο υλοποιεί η ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αποστολή.

Κάθε μήνα δηλαδή θα τους αποστέλλει δέματα με τρόφιμα και ρούχα. "Θα τους στηρίξουμε με αυτό τον τρόπο διότι δεν θέλουμε να στοχοποιηθούν τα παιδιά. Και βέβαια θέλουμε να βοηθήσουμε και τις οικογένειές τους. Το οικονομικά προβλήματα πάντως είναι πολύ έντονα. Έχουν αυξηθεί και θέλουμε να βοηθήσουμε".

Από την πλευρά τους, ο γενικός διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας και ο διευθυντής Οικονομικών π. Χρυσόστομος Συμεωνίδης έδωσαν αναλυτικά στοιχεία για το έργο που επιτελείται καθημερινά από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τόνισαν μεταξύ των άλλων πως σε 74 ενορίες της Αρχιεπισκοπής βρίσκουν φαγητό 8.000 άνθρωποι σε καθημερινή βάση, ενώ την περασμένη χρονιά συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 μονάδες αίματος μέσα από τα προγράμματα ενοριακής αιμοδοσίας.

Πηγή: "ΤA NEA"

SHARE:

24Media Network